Menu

Nieuws

Blijf hier op de hoogte van alles rondom de AID2018! 

Daar ga je dan: studeren in Amersfoort
Eind augustus/begin september kun jij als nieuwe student starten met je introductietijd! Ook dit jaar is het feest niet alleen voor HU studenten, maar ook de studenten van Somt University en het MBO Amersfoort zijn van harte uitgenodigd voor de AID! Maar wat is dat nu eigenlijk de AID, waarom is het voor alle studenten leuk en waarom is het de leukste week uit je studententijd? 

Welkom in Amersfoort, misschien wel de saaiste studentenstad van Nederland. In Amersfoort is nu eenmaal niet zo heel veel te beleven maar toch is het de perfecte stad om te studeren, maar waarom dan en wat maakt Amersfoort geen saaie maar juist een gezellige stad?
Amersfoort is een gezellig klein stadje wat erg veel te bieden heeft. Veel studenten kennen elkaar en dat maakt het zo gezellig! Het Hu schoolgebouw staat aan de rand van het centrum en is dichtbij het station. Vanaf het station kun je met de bus, wat ongeveer vijf minuten duurt, of te voet naar de Hu gaan, wat ongeveer zeven minuten duurt en waarbij je veel meer calorieën verbrand dan wanneer je op je luie krent in de bus zit. Maar zeg nu zelf, welke student is er niet lui? Verder grenst het Hu gebouw aan het Eemplein, waar verschillende winkels en een bibliotheek te vinden zijn. Verder kent Amersfoort allemaal gezellige terrasjes en kroegjes waar je dansjes en drankjes kunt doen. Maar hoe weet je als beginnend student nu waar je het hele jaar dansjes en drankjes met de gezelligste mensen van Amersfoort kunt doen? 

De Amersfoortse introductiedag is de meest ideale dag voor jou als beginnend student. Nou, niet alleen als beginnend student, want als je eenmaal het AID-virus te pakken hebt, dan kom je er ook niet meer vanaf en wil je als tweede, derde of vierdejaars student ook meedoen aan deze te gekke introductie. Tijdens de AID word je voorbereid op het studentenleven wat onderanderen bestaat uit; sociallizen, netwerk opdoen, stappen, studeren, brak zijn, zelfstandig worden en herrinneringen maken! Want je wilt later als hoog bejaarde toch ook tegen je kleinkinderen kunnen vertellen hoe gaaf jouw studententijd is geweest? Laat ik eens opsommen waarom de AID jou, als beginnend student, in een week kan laten zien hoe het leven van een Amersfoortse student eruit komt te zien;  
1. Je gaat je mede studenten leren kennen; de een is nu eenmaal leuker dan de ander, maar onthoud: "Op elk potje past een dekseltje" Tijdens de AID zijn veel leuke activiteiten waarbij je elkaar leert kennen. 
2. Je ontmoet misschien wel je ware liefde tijdens je studenten tijd. Wordt het die knappe social worker of de lieve pabo student? De AID zit vol met leuke spelletjes en sociallize momenten; eigenlijk is de AID gewoon een soort van speeddate week. 
3. Ontdek Amersfoort. Ga uit met je nieuwe vrienden en mede studenten en ontdek waar de leuke winkeltjes en terrasjes te vinden zijn. Dat ontdek je natuurlijk tijdens de AID, je mentor heeft al ervaring met de stad en weet alles te vertellen over de stad!
4. Ontdek je schoolgebouw. Bekijk wat de school jou te bieden heeft, je gaat er niet voor niks vier jaar studeren!? 
5. Ontdek het uitgaan van Amersfoort; Wie houdt er nu niet van om de voetjes van de vloer te gooien in een echte studenten kroeg. Doe mee aan de verschillende feesten die de AID te bieden heeft en sla vooral de kroegentocht niet over!
6. Ontdek nieuwe spieren. Als student ga je toch wel wat ongezonder eten en wil je natuurlijk wel een beetje gezond blijven. De AID zit vol sport activiteiten dus dat komt goed uit!
7. Ontdek de studentenvereniging/studievereniging. Wil je je aansluiten bij een vereniging. Dan kun je tijdens de AID kennis maken met de verschillende Amersfoortseverenigingen!
Kortom de AID is voor elke student geschikt. Of je nu van stappen, eten, terrasje pakken, sporten, sociallizen, toneelspelen of muziek maken houdt? De AID heeft voor iedereen wat leuks!

Als ik weer opnieuw mocht gaan studeren had ik mezelf zo weer aangemeld voor de AID. Ook de andere jaren heb ik mee gedaan en heb ik genoten van de sportactiviteiten, de spelletjes, de feestjes en de gezellige sfeer die alle studenten mee nemen naar de AID!
Amersfoort mag dan wel niet de grooste studentenstad van Nederland zijn, het is zeker wel de gezelligste studentenstad van Nederland en dat komt omdat alle Amersfoortse studenten of beginnend studenten van Amersfoort leren om overal een feestje van te maken! 

Wil jij ook leren hoe je van je studententijd een feestje kunt maken? Meld je dan nu aan voor de AID 2018 en doe mee aan de leuke activiteiten en ervaar de Amersfoortse gezelligheid! 

Wat is de Amersfoortse Introductie Dag?

De AID is dé introductiedag voor eerstejaars studenten in Amersfoort!

Wat neem ik mee naar de AID?

De AID komt er weer aan! Hier vind je de paklijst met alle spullen die je niet mag vergeten.

Pagina 1 van 1

Amersfoortse Introductie Dag vrijdag 7 september 2018

07-09-2018 09:00
De Nieuwe Poort 21, Amersfoort

Amersfoortse Introductie Dag dinsdag 29 augustus 2017

29-08-2017 08:00
Amersfoort